Aktualno Županija

Dvoje građana dragovoljno predalo dvije puške, spremnik za pušku, četiri ručne bombe i 553 komada streljiva

Jučer je na području Karlovca dvoje građana policijskim službenicima dragovoljno predalo dvije puške, spremnik za pušku, četiri ručne bombe i 553 komada streljiva. Predano oružje, streljivo i minsko eksplozivna sredstva su pohranjena te će biti uništena prilikom organiziranog uništavanja.

Podsjećamo građane na akciju Manje oružja, manje tragedija koja omogućava građanima dragovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija te se ovom kampanjom želi apelirati na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.

Također podsjećamo građane da oružje i ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavaju živote drugih ljudi.