Aktualno OG sada Ogulin

Odlični rezultati učenika na Festivalu matematike

U organizaciji Matematičkog društva Istra (MDI) održan je 15. Festival matematike, a zbog pandemije učenici su zadatke rješavali u svojim matičnim školama. Na Festivalu matematike sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola i ekipno se natječu u 5 kategorija i smotri radova.
U kategoriji GIGA (učenici 1. i 2. razreda srednjih škola) bile su ukupno prijavljene 43 ekipe, a ekipa naše škole, koju su činili učenici Bruno Crnković, Dražen Grgurić, Lucija Stipetić i Matej Vuković, osvojila je odlično osmo mjesto! Ako bismo gledali samo ekipe iz općih gimnazija, onda bi se naša ekipa našla na sjajnom drugom mjestu! Mentorica učenicima bila je prof. savjetnica Ivanka Matešić.
U kategoriji TERA (učenici 3. i 4. razreda srednjih škola) bile su prijavljene 43 ekipe, a ekipa naše škole, koju su činili učenici Marko Vuković, Marko Veršec, Hana Turković i Sara Rendulić, osvojila je 17. mjesto. Ako bismo gledali samo ekipe učenika općih gimnazija, naša ekipa zauzela je odlično 6. mjesto! Mentorice učenicima bile su prof. savjetnica Ivanka Matešić i prof. Doris Blašković.
Na ovogodišnjem Festivalu matematike sudjelovale su ekipe iz 25 srednjih škola!
Čestitamo učenicima i mentoricama! (info/foto: Facebook GiSŠBF Ogulin)