Aktualno OG sada Ogulin

Postavit će kućice za knjige

Već smo vas izvjestili da je Ministarstvo kulture i medija, 3. svibnja, objavilo popis programa za dodjelu potpora programima koji potiču čitanje i razvoj čitateljske publike u kulturi u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu.
Od 417 prijava odobreno je 79 programa, među kojima je i program Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin “Čitanje je radost”.
Kako su objavili na svom Facebook profilu, ovaj tjedan je u Gradsku knjižnicu stigao i Ugovor u kojemu su precizirane njihove obveze. Iznos od 40.000,00 kuna dobili su za dio prijavljenog programa, a to je izrada i postavljanje malih slobodnih knjižnica.

Cilj ovoga programa je postaviti kućice za knjige koje će privlačiti svojim atraktivnim izgledom, a prije svega sadržajem – knjigama koje će se slobodno moći uzimati i čitati, a zatim vratiti. Isto tako će svatko moći u kućici ostaviti knjige koje želi podijeliti s drugima.
“Ovim programom ćemo svi zajedno u Godini čitanja poticati na čitanje i ljubav prema knjizi, a Grad ćemo obogatiti novim sadržajem.” – poručili su iz Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin. (info: Facebook GCKOg)