Aktualno Županija

Pregled izbornih rezultata po općinama Karlovačke županije – malo neizvjesnosti, samo će u Josipdolu birači morati u drugi krug izbora

GOTOVO SVE RIJEŠENO

Nezavisni Dino Blažević postaje načelnik Ribnika, a u vijeću je najviše glasova dobila koalicija SDP/HSS/Bandić Milan 365, no nezavisna lista i HDZ ih mogu nadglasati.

Što se tiče općina Karlovačke županije, kao što smo već i ranije pisali, u tri su izbori bili gotovo suvišni, jer je za načelnika prijavljen samo jedan kandidat. U Lasinji izbora uopće nije bilo jer je osim Marija Perčića za načelnika postojala i samo HDZ-ova lista. Oni koji se ne slažu, njih više od 15%, prekrižili su listiće, a na ovaj festival demokracije odazvalo se tek 27% žitelja općine. Dva Bićanića, Mihovil u Rakovici, a Marko u Saborskom, također nisu imali protukandidata, a obojica su članovi HDZ-a. U ove dvije općine ipak je postojao izbor za općinsko vijeće, no HDZ je ostvario apsolutnu većinu.

Od ostalih, abecednim redom, u Bariloviću premoćna pobjeda HDZ-a u koaliciji s HSP-om u vijeću, kao i njihovog kandidata Dražena Perakovića na izborima za načelnika. U Bosiljevu uvjerljiva pobjeda Josipa Kasuna (Demokratski HSS) kao i njegove liste u vijeću. Neće imati apsolutnu većinu, no teško je vjerovati da će se udružiti HDZ i SDP.
U Cetingradu načelnica ostaje nezavisna Marina Kalić, dok će u vijeću biti dosta gužve. U Draganiću na vlasti ostaje HDZ – načelnica će biti Anica Domladovac, no u vijeću bi ih mogli nadglasati nezavisni i SDP. U Generalskom Stolu uvjerljiva pobjeda HDZ-a kao i njihovog kandidata za načelnika Alena Halara.

U Josipdolu HDZ ima apsolutnu većinu u vijeću, no u drugi krug izbora odlaze njihov kandidat Dragan Rudančić i nezavisni Zlatko Mihaljević. U Kamanju superiorna pobjeda Damira Mateljana i SDP-a, a u Krnjaku SDSS-a i njihovog kandidata za načelnika Perice Matijevića.

Marijan Peretić (Demokratski HSS) ostaje načelnik Netretića, a imat će većinu i u vijeću. Načelnik Plaškog premoćno ostaje Pero Damjanović (SDP/DSS), a lista ove koalicije bila je uvjerljiva i u izborima za općinsko vijeće.

Nezavisni Dino Blažević postaje načelnik Ribnika, a u vijeću je najviše glasova dobila koalicija SDP/HSS/Bandić Milan 365, no nezavisna lista i HDZ ih mogu nadglasati.

U Tounju izuzetno tijesno je u prvom krugu pobjedu izborio nezavisni Ivica Sopek – doslovno za jedan glas. Gužva s tri nezavisne liste bit će i u vijeću. U Vojniću premoćno slavlje HDZ-a koji ima apsolutnu većinu u vijeću, a Nebojša Andrić uvjerljivo je pobijedio u izboru načelnika.

Napokon, u Žakanju nezavisni Danijel Jurkaš postaje načelnik, a njegova lista ima apsolutnu većinu u vijeću. (kaportal.hr)