Aktualno OG sada Ogulin

Znatno više nego lani -od siječnja do travnja 3516 turističkih dolazaka i 8442 noćenja

Od 1. siječnja do 30. travnja ove godine Karlovačka županija je zabilježila 17.337 turističkih dolazaka, te 36.549 noćenja.

U odnosu na prva 4 mjeseca lanjske godine došlo je do zamjetnog povećanja broja dolazaka turista, i to za 33%, dok je broj ostvarenih noćenja porastao za 3,7%.

Odlični pokazatelji ostvareni su tijekom prva 4 mjeseca ove godine i na području pod ingerencijom Turističke zajednice grada Ogulina. Tako je na našem području zabilježeno 3.516 turističkih dolazaka, dok smo ih tijekom prva 4 mjeseca lani zabilježili 1.545. Zabilježili smo i 8.442 noćenja, dok smo ih u istom razdoblju prošle godine imali 6.019.

Na području cijele Karlovačke županije najveći broj dolazaka i noćenja ostvarili su domaći gosti, a među stranim gostima najviše dolazaka zabilježili su državljani Njemačke te potom Italije. Najviše turističkog prometa ostvareno je u objektima u domaćinstvu, a potom u hotelima na području Karlovačke županije.

Tijekom prva 4 mjeseca ove godine u našoj županiji je zamijećen porast broja noćenja u danima vikenda. Istodobno je došlo do smanjenja broja kreveta u objektima u domaćinstvu, i to za njih 187.
Obzirom da su pred nama ljetni mjeseci i ljepši dani, vjerujemo da ćemo i u narednim mjesecima bilježiti još bolje turističke rezultate na našem području, ali i na području cijele županije.