Aktualno OG sada Ogulin

Počinje gradnja Centra za djecu s teškoćama, projekt je vrijedan 10.914,637 kuna

Danas je u Gradskoj knjižnici i čitaonici održana početna konferencija u okviru projekta “Unapređenje socijalne infrastrukture Grada Ogulina”, koju provodi Gradsko društvo Crvenog križa Ogulin, a partner je Grad Ogulin. Naime, uskoro će početi  gradnja Centra za djecu s teškoćama, a vrijednost ugovora iznosi  10.914,637 kuna. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Na konferenciji su predstavljeni ciljevi, aktivnosti i očekivani rezultati projekta.

O njima je više govorila ravnateljica ogulinskog Crvenog križa Valentina Bartolović, napomenuvši  da je cilj povećanje infrastrukture za razvoj izvaninstitucijskih usluga za djecu s teškoćama u razvoju, te će se adaptirati i opremiti objekt za pružanje usluga poludnevnog boravka za djecu s teškoćama u razvoju. Bit će to uz gradski stadion, preuredit će se i prenamijeniti  takozvana “Mikijeva zgrada”, nabavit će se didaktička i ostala oprema, te opremiti senzorna soba i ostale radne prostorije za provođenje aktivnosti.

Na ukupno 362 neto površine, preuredit će se 24 jedinice, te će se pružiti mogućnost za 15 od 99 djece s teškoćama u razvoju na području grada Ogulina, za korištenje usluga poludnevnog boravka. Opremanjem socijalne infrastrukture stvorit će se preduvjeti za razvoj ostalih usluga za djecu s teškoćama, poput usluga rane intervencije. Djeca će imati i stručne usluge logopeda, defektologa, psihologa, te ostalih struka ključnih za zdravstveni odgoj i društvenu inkluziju.

Svoje zadovoljstvo je izrazio i gradonačelnik Dalibor Domitrović, zahvalivši svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta. Istakao je kako je ovo možda i najveći projekt u suradnji s Crvenim križem od kada je na čelu grada, te vjeruje da će njegova realizacija uvelike doprinijeti unaprjeđenju kvalitete života u Ogulinu, a posebno djeci s poteškoćama u razvoju. Posebno ga veseli nabavka automobila, jer djeca neće koristiti usluge projekta samo unutar objekta, nego će na terenu moći koristiti ostale usluge i sadržaje drugih projekata.
Gradonačelnik Domitrović je zaključno pozvao sve članove projektnog tima da pridonesu što kvalitetnijem dovršetku ovog važnog projekta.