Aktualno Županija

Pod sumnjom zbog gotovo milijun kuna iz općinskog proračuna

Referentica u Općini Generalski Stol pod sumnjom je da je ukrala gotovo milijun kuna iz općinskog proračuna, a istragu provodi USKOK – piše KAportal.

Na opisani način si je na štetu proračuna Općine Generalski Stol pribavila imovinsku korist od najmanje 974.084,41 kunu.

USKOK istražuje zaposlenicu Odjela za upravne djelatnosti Općine Generalski Stol i to pod sumnjom da je počinila kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, kao i krivotvorenja isprave.

  • Osnovano se sumnja da je okrivljenica, u razdoblju od 22. kolovoza 2008. do 21. listopada 2019., kao referentica za društvene i opće poslove u Odjelu za upravne djelatnosti Općine Generalski stol, između ostalog zadužena i za poslove platnog prometa te isplata pomoći iz socijalnog programa Općine, u namjeri da si pribavi nepripadnu imovinsku korist u znatnom iznosu, sa žiro-računa Općine putem aplikacije elektroničkog bankarstva za čije korištenje je u ime Općine bila ovlaštena, novčana sredstva isplaćivala na veći broj svojih osobnih tekućih računa otvorenih u različitim bankama, navodi Županijsko državno odvjetništvo. Više na KAportalu.