Aktualno Magazin Zabava

Trijumf Italije na Eurosongu, pogledajte pobjednički nastup rock benda Måneskin!

U napetoj utrci pobjednik se na koncu odlučivao između Italije i Švicarske koja je završila na trećem mjestu, iza Francuske

Maestralni slavodobitnici ovogodišnjeg, 65. po redu izbora za pjesmu Eurovizije su talijanski rokeri.

– Ne možemo još uvijek vjerovati! Drago nam je da toliko ljudi voli rock… – započeli su članovi benda Måneskin na presici za medije nakon pobjede u Rotterdamu nakon što su otvorili šampanjac kako bi proslavili.

– Pobjedu posvećujemo obiteljima, frendovima i fanovima – poručuje, još uvijek u šoku, glavni vokal benda Damiano David.
Gotovo je nevjerojatno kako su se u samo nekoliko mjeseci izdigli u favorite.
U početku je bilo je upitno hoće li uopće sudjelovati ove godine na Eurosongu, jer pandemija je satrla Italiju. A onda, potpuno neočekivano skočili su na prvo mjesto na kladionicama i odnijeli pobjedu iako im nacionalni stručni žiriji iz 39 zemalja Europe nisu bili toliko naklonjeni kao što su bili Švicarskoj i Francuskoj.
Hrvatski žiri u čijem su sastavu bili: Denis Dumančić, Luka Nižetić, Nika Turković, Antonia Matković Šerić i Monika Lelas Halambek, Italiji je dao 12 bodova, Islandu 10, Švicarskoj 8, Srbiji 7, Francuskoj 6, Izraelu 5, Rusiji 4, Malti 3, Litvi 2, a Portugalu 1 bod.

Novinari su upitali talijanske rokere tko su bili njihovi favoriti.

– Najviše nam se dopala Ukrajina – rekli su ističući grupu Go_A koja se predstavila s pjesmom “Šum”. (jutarnji.hr)