Aktualno Županija

17-godišnji Karlovčanin Domagoj Fancev svjetski je viceprvak u gamingu: ‘Na ovim najvećim turnirima to ide od 500.000 dolara do 30 milijuna’

ORGANIZIRAN MU JE I DOČEK

Ako ste vi možda jedan od onih koji misli da je igranje igrica bezveze i da mladi trebaju ići van planinariti ili tako nešto, a ne sjediti za ekranom i kuckati, e onda ova sljedeći dio emisije nije za vas. I nisu igrice, nego videoigre, a njihovi igrači su gameri. Oni najbolji zarađuju stotine tisuća dolara godišnje.
A dio te industrije je i Karlovčanin Domagoj Fancev. 17-godišnji Doma, kako mu je gamersko ime, član je jedne od najuglednijih organizacija videoigara na svijetu. Na njemu je da igra igre barem osam sati na dan. Mjesečno zarađuje 10.000 dolara i upravo je postao viceprvak svijeta u gamingu. Imao je i doček nakon velikog natjecanja i slijetanja natrag u Hrvatsku – kako je i red.

Radi u virtualnom svijetu, ali živi u stvarnom – odvojio je malo vremena i za RTL Direkt. U pratnji oca Gordana, u Direktov studio sjeo je i Domagoj Fancev. Cijelu priču donosi rtl.hr (foto:screenshot)