Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Dječak i djevojčica pola sata razmjenjivali vatru s policijom

Dvoje djece pobjeglo je iz doma za maloljetnike na Floridi, provalilo u kuću te zapucalo iz kalašnjikova na policajce koji su došli na mjesto događaja. Dvanaestogodišnjak i četrnaestogodišnjakinja pronašli su oružje u kući u koju su provalili u Enterpriseu na Floridi te su pucali na šerifove zamjenike.
Djevojčica je nastrijeljena nakon što je uperila oružje na zamjenike. Dječak, naoružan kalašnjikovom AK-47, ubrzo je spustio oružje te nije ozlijeđen, priopćeno je iz ureda šerifa.

Snimke s kamere pokazuju zamjenike kako se kriju iza drveća dok su oko njih odjekivali pucnjevi. Snimka ranjene djevojčice je zamućena. Prema zvuku videosnimke dalo se zaključiti da je scena bila kaotična dok su se zamjenici žurili da pruže medicinsku pomoć djevojčici koja je vrištala od boli.

Djevojčica je operirana i stabilno je. Zamjenici šerifa nisu ozlijeđeni u pucnjavi. Prema riječima ureda šerifa, optužnice protiv djece još nisu potvrđene.
Djeca su pobjegla iz doma Evangeličke metodističke crkve u Enterpriseu u utorak popodne. Nekoliko sati poslije provalila su u kuću. Prolaznici su prijavili da su čuli razbijanje stakla te su obavijestili policiju. Policajci su okružili kuću. U tome trenutku djeca su zapucala. U kući su bili pištolj, sačmarica i kalašnjikov AK-47, uz veliku količinu streljiva.

Razmjena pucnjave trajala je 35 minuta

  • Policajci, koji su učinili sve što su mogli da smire situaciju, umalo da nisu ubili dvanaestogodišnjaka i četrnaestogodišnjakinju, rekao je šerif okruga Volusia Mike Chitwood. Dodao je da je djevojčica imala dosje te je prošle godine uhićena zbog paleža nekoliko napuštenih objekata.

Tijekom konferencije za medije u srijedu Chitwood je kritizirao pravni sustav za maloljetnike. Istaknuo je da su nasilni tinejdžeri često smješteni u maloljetničke domove koji nisu osposobljeni za njihov odgoj. Rekao je da djevojčica nije smjela biti smještena u dom iz kojeg je pobjegla. (hrt.hr)