Aktualno OG sada Ogulin

Do konca svibnja Ivaninu kuću bajke posjetilo 4039 posjetitelja

Iako je prvih pet mjeseci ove godine prošlo u prilično tmurnom tonu, dolaskom sunčanih i toplijih dana razloga za zadovoljstvo u Ivaninoj kući bajke sve je više, kaže nam ravnateljica Tihana Turković, te navodi:

“Unatoč epidemiološkim izazovima koji su nas zatekli i ove godine, do kraja svibnja zabilježili smo porast prihoda od 131 % u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Iako smo travanj 2020. godine zbog epidemiološke situacije gotovo u potpunosti proveli zatvorenih vrata, razdoblje do sredine ožujka obilježio je rad u “starom normalnom”, a ovogodišnji je rezultat tim impresivniji imajući na umu da je broj posjetitelja koji istovremeno mogu biti u Ivaninoj kući bajke svih ovih mjeseci bio ograničen. Tako nas je do konca svibnja ove godine posjetilo 4039 posjetitelja, a s popuštanjem mjera i ljepšim vremenom broj upita za posjete sve više raste.

Od početka godine sudjelovali smo u brojnim prigodnim programima. Digitalnu Noć muzeja obilježili smo upoznavanjem s našom Bazom bajki (https://www.youtube.com/watch?v=wbeTAQfw9Cw&t=354s) i izložbom Junaci (i antijunaci) iz davnine koju još uvijek možete razgledati na platformi Artsteps (https://www.artsteps.com/view/6011a6997ca20a1e907155f2). Uspješno smo proveli i petodnevni projekt Bajkovita zima uz ognjište uz potporu Ministarstva kulture (https://www.youtube.com/playlist?list=PLmmlzQfoQYC9saY7Fbb3oH5HooBw_UuRL), a uključili smo se i u obilježavanje Noći knjige te u program Festivala znanosti. U ovom smo razdoblju proslavili i rođendan naše domaćice i proširili naše znanje o njezinom liku i djelu (https://www.youtube.com/watch?v=PqfrwMS9NzI&t=1s). Budući da je 2021. godina odlukom Ministarstva kulture i medija proglašena godinom čitanja, nastojimo kroz sve naše redovne aktivnosti dodatno naglasiti važnost čitanja i potaknuti ljubav prema knjigama, napose bajkama. Tako smo do sad objavili pet prijedloga za čitanje za svaki mjesec (https://www.youtube.com/watch?v=xbpDqmiwmOs&list=PLmmlzQfoQYC8xndbhwcNvtQai2-iu5IE3), a dopunili smo i sadržaj naše Baze bajki”-kaže Tihana Turković.

U proteklom su razdoblju ostvarili nekoliko značajnih suradnji s lokalnim kulturnim, odgojnim i obrazovnim ustanovama, ali i na međunarodnom planu. Kvalitetne suradnje, porast broja posjetitelja i brojni programi u planu su i u nastavku godine, stoga vas poziva da i dalje pratite njihov rad, a tekst  završavamo poticajnim citatom naše Ivane: “Kad si sretan i sunce za tobom žuri!”