Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Uskoro primopredaja ovlasti u Zagrebu

U mnogim gradovima i županijama danas će biti provedena primopredaja izvršnih ovlasti, nakon održanih lokalnih izbora u svibnju.
U Zagrebu će biti primopredaja ovlasti između dosadašnje zamjenice gradonačelnika ujedno i obnašateljice dužnosti gradonačelnika Zagreba Jelene Pavičić Vukičević te novoizabranog gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića. To će ujedno novom gradonačelniku Tomaševiću biti i prvi radni dan na novoj dužnosti. Bivši pročelnik Ureda za financije Slavko Kojić rekao je u sinoćnjem HTV-ovom Dnevniku kako ne očekuje da će Tomaševića i njegovu ekipu zateći “kosturi u ormaru”.

Primopredaja će danas biti među ostalima i u Varaždinskoj županiji između novoizabranog župana Anđelka Stričaka i dosadašnjeg župana Radimira Čačića, u Osijeku između dosadašnjeg gradonačelnika Ivana Vrkića i izabranog Ivana Radića, u Vukovaru između dosadašnjeg župana Bože Galića i novoizabranog Damira Dekanića, a u Gospiću između dosadašnjeg župana Ličko-senjske županije Darka Milinovića i novoizabranog župana Enesta Petrya. (hrt.hr)