Aktualno Auto svijet Magazin

Fiat Pulse, atraktivan i spretan SUV B-segmenta, crvena krpa za Volkswagen T-Cross

Fiat Pulse mini SUV, kojem su uzor Peugeot 2008 i Citroën C3 Aircross, pokreće se 3-cilindarskim turbobenzincem 1.0 Firefly sa 125 KS. Proizvodi se u Brazilu, a atraktivna izvedba najavljuje dolazak i na europsko tržište…

Fiat Pulse je napravljen na koncernskoj platformi i Common Modular Platform (CMP) i tehnološki blizanac modela Peugeot 2008, DS 3 Crossback, Opel Crossland, Citroën C3 Aircross. Zanimljivo dizajnirani SUV dugačak 429, širok 179 i visok 154 centimetra, napravljen je atraktivno i solidno, a premda je nominalno B-segmenta, ima značajke već kompaktnog SUV-a.


Za sada je predviđen samo u dvije izvedbe, 3-cilindarskoj turbobenzinskoj 1.0 Firefly snage 125 KS i okretnog momenta 200 Nm, a za domaće tržište predviđen je osnovni atmosferski benzinac 1.3 snage 109 KS, prilagođen za napajanje na plin (LPG). Kombinirat će se s kontinuiranim automatskim mjenjačem CVT.

Fiat razmatra i početak proizvodnje za europsko tržište u Turskoj (Bursa) pa se Fiat Pulse mogao dobiti turbodizelske verzije 1.3 Multijet s 95 KS i 1.6 Multijet sa 120 KS. U svakom slučaju u klasi etabliranog modela Volkswagen T-Cross stiže zanimljiv ‘igrač’, koji funkcionalnom i simpatičnom izvedbom, unosi osvježenje u sve popularniju klasu malih SUV modela. (autoportal.hr)