Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Gorjela zgrada u Zagrebu, vatrogasci spasili čovjeka s balkona

U novozagrebačkom naselju Trnsko izbio je požar. Premda je većina stanara na vrijeme izašla, jedan stariji čovjek ostao je na balkonu na zadnjem katu. Ubrzo su vatrogasci stigli i do njega i spasili ga.

“Oko 11 i 44 minuta dobili smo mnogo dojava građana o požaru u Novom Zagrebu. Pri izlasku iz postaje se vidio plamen iz stana na 9. katu koji je prelazio na deseti. Dosad je bilo 11 vozila, 33 vatrogasaca. Požar se iz jednog stana proširio prema gore. Spašeno je šest osoba i više životinja. Što se ljudi tiče, radi se o udisanju dima. Jedan vatrogasac je malaksao, ali se brzo oporavio”, rekao je Siniša Jembrih, zapovjednik JVP-a Zagreb.
Najbolje je zatvoriti sva vrata kad bježite od požara i čekati, poručio je. Izgleda grdo, ali ovo ne može narušiti statiku zgrade, dodao je.

 


Uzrok požara utvrđuje policija i oni će o tome izvijestiti.
Stanari su se nakon izbijanja požara skupili ispred zgrade, a vatrogasci su ih zamolili da se odmaknu.

“S djedom sam izašao, susjeda nam je rekla da se zapalio stan. Mi smo na 4. katu. Susjedi su svi izašli”, rekao nam je jedan od stanara zgrade.
Najveći problem vatrogasaca pokazalo se to što se moraju penjati dok dijelovi zgrade padaju, ističe naš reporter Zoran Pehar.

Kad su vatrogasci već počeli gasiti požar i nakon što se stvorio jak dim, na najvišem katu se pojavio čovjek na balkonu čekajući da ga spase vatrogasci.

Prema prvim informacijama stariji gospodin je dobro, pružena mu je prva pomoć. Hitna pomoć će ga prevesti na pregled u bolnicu.
Jedan pas se nagutao dima pa je i njemu pružena pomoć. (N1)