Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Jak potres uzdrmao Šibenik, komad stijene pao na automobili: ‘Zovu nas uplašeni građani‘

4,7 PREMA RICHTERU

Iz Županijskog centra 112 izvijestili su da za sada nemaju prijavljenih značajnijih šteta

Seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske jutros su u 5 sati i 59 minuta zabilježili jak potres s epicentrom oko 13 km jugoistočno od Šibenika. Magnituda potresa iznosila je 4.7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VI stupnja EMS ljestvice.
Europski mediteranski seizmološki centar (EMSC) izvijestio je ranije kako je potres bio jačine 4,8 prema Richteru, a na Twitteru korisnici javljaju kako je bio kratak no vrlo jak i kako ih je sve probudio i uplašio.

Potres se osjetio na širem području Zadarske i Šibensko-kninske županije. Iz Brodarice i Primoštena na aplikaciji EMSC-a javljaju da je podrhtavanje bilo jako i vrlo neugodno.
Nakon jakog potresa koji je jutros pogodio područje Šibenika nisu prijavljene veće štete, doznaje se u Županijskom centru 112.

  • Za sada nemamo prijavljenih značajnijih šteta. Imamo informaciju da je u mjestu Vrpolje u dvorište kuće pao komad stijene koja se odlomila i udario u automobil, ali nitko nije ozlijeđen – kazali su iz Centra 112 koji je jutros zaprimio veliki broj poziva, uglavnom uplašenih građana. (jutarnji.hr)