Aktualno OG sada Ogulin

Postanite autor murala Bajka na zidu

Pučko otvoreno učilište Ogulin poziva sve zainteresirane mlade, od 14 do 29 godina starosti, razvijenoga likovnog izričaja, bujne mašte, pune energije i volje, da se prijave za sudjelovanje na projektu Bajka na zidu i tako postanu autor murala Bajka na zidu.
Kako se prijaviti? Osmislite i naslikajte lik patuljka ili nekoga izmišljenog šumskog bića (slikarska (ne crtačka) tehnika po izboru), fotografirajte rad, zatim ispunite online prijavnicu https://forms.gle/FdDpJN6ty27UVXKg9.

Među pristiglim radovima, odabrat će se najuspješniji, a u obzir će se uzeti sljedeći kriteriji: tehnička izvedba, originalnost (radovi koji su kopija postojećih bit će diskvalificirani), maštovitost i preciznost.

Autori najuspješnijih radova imat će priliku biti dio ekipe koja će vlastitim idejnim rješenjima oslikati veliki mural na zidu u Bolničkoj ulici, uz mentorstvo stručne suradnice Marije Trdić Ćuk.
Na edukacijama polaznici će se upoznati s likom i djelima ogulinskih književnica Ivane Brlić-Mažuranić i Eme Božićević, dubinskom analizom sadržaja bajki te nakon upoznavanja s metodom izrade murala prenesti svoje radove u prostor izlaganja u Bolničkoj ulici u Ogulinu. Polaznici će koristeći boje i bajke Ivane Brlić-Mažuranić i Eme Božičević kao svoj medij proizvoditi zabavan i živopisan ulični umjetnički sadržaj koji graniči s razigranim duhom Grada Ogulina i svijetom bajki hrvatskih Hans Christian Andersena i na taj način uvelike doprinijeti popularizaciji očuvanja kulturne baštine upravo radi velike vidljivosti samih radova.

Uz umjetnike koji istražuju različite likovne oblike i pretvaraju tradicionalne medije u nekonvencionalne kreacije, nikad nećete očekivati da jedan obični zid ne postane dio bajke, a kulturna baština Grada Ogulina dio ulične scene i smatra se vrhuncem likovne umjetnosti.
Radovi će se zaprimati do 20. lipnja 2021. godine.
Sudjelovanje na projektu je besplatno za sve sudionike. Projekt je sufinanciran i odobren od strane Ministarstva kulture i medija i Grada Ogulina.
Za sve upite slobodno se obratite putem elektronske pošte na adresu [email protected].