Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Ugostitelji traže duže radno vrijeme za vrijeme EURA

Prvi produljeni vikend, bolje epidemiološko stanje i sunce izmamili su nakon dugo vremena osmijeh na lica turističkih djelatnika. U Splitsko-dalmatinskoj županiji ostvareno je 75 tisuća noćenja i 17 tisuća dolazaka. Nije kao nekad, ali budi optimizam i nadu u uspješnu sezonu.
U Splitu se prošloga vikenda odmaralo oko 4.000 domaćih i stranih gostiju, a kroz Zračnu luku u subotu i nedjelju prošlo je 8.000 putnika. U cijeloj županiji bilo je 75.000 noćenja. Čim nismo u crvenom, živnu i otoci i Zagora, vrate se neka sretnija turistička vremena.

  • U lipnju bilježimo uglavnom dolaske po kategoriji „Last Minute”, shodno letovima i procjepljivanju. Najčešće dolaze oni koji su cijepljeni.Svi su željni putovanja i čeka nas jedna jako dobra sezona. Ako sve dobro odradimo onda možemo govoriti i o posezoni koja bi nam mogla donijeti zaradu, kazala je Barbara Marković, dopredsjednica Hrvatske udruge obiteljskoga smještaja.

Od petka slijedi Europsko prvenstvo u nogometu, a ugostitelji ne odustaju od zahtjeva za produljenje radnog vremena.

  • Već smo tražili radno vrijeme do ponoći. Sad je krajnje vrijeme da se to i napravi. Bilo bi u redu da za vrijeme EURA bude duže radno vrijeme. Toplija su vremena, ljudi će vani gledati utakmice, a to će pridonijeti gospodarskoj aktivnosti i ne treba se bojati, kazala je Jelena Tabak, predsjednica Nacionalnog ceha ugostitelja.

Teško da će se ponoviti nacionalni ponos i naboj koji su pratili Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji pa je teško očekivati i navijačko ludilo iz 2018. Ugostitelji vjeruju da se EURO može gledati u mirnijem ozračju i uz poštovanje epidemioloških mjera. No ostaje upitno vjeruju li u to i u Nacionalnom stožeru. (hrt.hr)