Aktualno Županija

Krađa, provala, prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je šest kaznenih djela i dvije prometne nesreće od kojih je jedna s teško ozlijeđenom osobom i jedna s materijalnom štetom.

Iz stana otuđen novac
U srijedu 9. lipnja u prijepodnevnim satima u stan 86-godišnjakinje u gradskoj četvrti Banija u Karlovcu došle su dvije nepoznate ženske osobe i predstavile se kao djelatnice Crvenog križa koje su u obilasku starijih osoba. Nakon što ih je pustila u stan, iskoristile su njenu nepažnju i iz torbice otuđile novac. Policija provodi kriminalističko istraživanje.

Provaljeno u automobil
U razdoblju od 7. do 10. lipnja nepoznati počinitelj provalio je u osobni automobil 29-godišnjakinje u gradskoj četvrti Banija u Karlovcu i otuđio auto radio u vrijednosti većoj od 1000 kuna.

U prometnoj nesreći vozač automobila teško ozlijeđen
Jučer oko 15.10 sati na županijskoj cesti u naselju Erdelj, općina Generalski Stol, dogodila se prometna nesreća u kojoj vozač teško ozlijeđen. Osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka upravljao je 20-godišnjak koji u zavoju nije prilagodio brzinu kretanja vozila uslijed čega vozilom prelazi na suprotni kolnički trak namijenjen za promet vozila iz suprotnog smjera, silazi s kolnika i udara u kamen, a potom i u stablo. Očevidom je utvrđeno da u trenutku prometne nesreće vozač nije koristio sigurnosni pojas. Zbog izazivanja prometne nesreće 20-godišnjaku bit će izdan obvezni prekršajni nalog.