Aktualno Županija

Krađa nakita i tri prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su tri kaznena djela i tri prometne nesreće od kojih je jedna s teško ozlijeđenim osobama i dvije s materijalnom štetom.

Starijoj ženi iz stana otuđen nakit
Jučer u prijepodnevnim satima do stana 87-godišnjakinje u gradskoj četvrti Novi Centar u Karlovcu došla je mlađa nepoznata ženska osoba i predstavila se kao medicinska djelatnica te ju je žena pustila u stan. Ubrzo je ta osoba u stan pustila drugu nepoznatu žensku osobu kako bi zajedno s uređajem na 87-godišnjakinji izvršile pregled. Naknadno je utvrdila da joj iz stana nedostaje nakit te se sumnja da su ga otuđile spomenute nepoznate osobe. Policija provodi kriminalističko istraživanje.

U prometnoj nesreći na autocesti A1 vozač i putnica teško ozlijeđeni
Jučer oko 16.20 sati na autocesti A1 u Karlovcu, dogodila se prometna nesreća. Osobnim automobilom varaždinskih registarskih oznaka upravljao je 69-godišnjak koji nije držao potreban razmak između svojeg vozila i priključnog vozila koje je bilo pridodano vučnom vozilu koprivničkih registarskih oznaka, a kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 48-godišnjak te je tom prilikom udario u priključno vozilo. U prometnoj nesreći vozač i 67-godišnja putnica teško su ozlijeđeni, a protiv 69-godišnjeg vozača nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđena kaznena prijava.

Upravljao automobilom pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje
Policijski službenici su jučer u večernjim satima u naselju Gornje Stative u Karlovcu utvrdili da osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,71 g/kg i prije stjecanja prava na upravljanje upravlja 25-godišnjak. Vozač je isključen iz prometa i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.