Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Četvero uhićenih u Zagrebu, među njima šef hitnih intervencija gradskog poduzeća

Policija je u završnoj fazi kriminalističkog istraživanja u Gradskom stambenom komunalnom gospodarstvu (GSKG) tijekom kojeg su privedene četiri osobe. PNUSKOK je danima tražio i istraživao različite račune, a danas su finiširali istragu s USKOK-om. Jedna od privedenih osoba, šef hitnih intervencija GSKG-a, sumnjiči se da je u dogovoru s nekolicinom građevinskih obrta sudjelovao u davanju i primanju mita na poslovima koji su se financirali iz pričuve, i to za period od proteklih godinu, godinu i pol dana. Jedan od osumnjičenih u popodnevnim je satima u policijskoj pratnji odveden iz GSKG-a.

“U završnoj smo fazi kriminalističkog istraživanja tijekom kojeg su uhićene četiri osobe koje će biti predane pritvorskom nadzorniku, dok će kaznena prijava biti podnijeta USKOK-u.

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Rijeka) u koordinaciji s USKOK-om provode kriminalističko istraživanje nad četiri osobe zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva.

Tijekom jutra na području Zagreba policija je uhitila sve četiri tražene osobe, od čega jednog rukovoditelja iz trgovačkog društva u vlasništvu Grada Zagreba te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje. Također, u tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će osumnjičene predati pritvorskom nadzorniku dok će kaznena prijava biti podnijeta USKOK-u”, priopćeno je iz policije.

Jedan od osumnjičenih u popodnevnim je satima u policijskoj pratnji odveden iz prostorija GSKG-a.N1 televizija, tijekom pauze u Gradskoj skupštini, provjerila je s pojedinim zastupnicima Možemo! i SDP-a imaju li kakva saznanja o policiji u GSKG-u, no rekli su da ništa o tome ne znaju. Informaciju ili nisu još ni čuli ili su je doznali iz medija.

Policija je ondje već nekoliko dana, doznajemo neslužbeno. Tražili su račune vezane uz obnovu i intervencije nakon potresa. Izuzet je dio dokumentacije, radi se i prošloj i ovoj godini kao inkriminirajućem razdoblju, a do kraja dana bi se trebalo znati više, javlja naš reporter Hrvoje Krešić.

Uhićene se sumnjiči za kriminal protiv gospodarstva, a jedna od uhićenih osoba je rukovoditelj jedne službe unutar tvrtke. N1 doznaje da se radi o voditelju hitnih intervencija u GSKG-u. Njega se sumnjiči da je u dogovoru s nekolicinom građevinskih obrta sudjelovao u davanju i primanju mita na poslovima koji su se financirali iz pričuve, i to za period od proteklih godinu, godinu i pol dana.Novi predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović komentirao je nakon konstituiranja Skupštine kratko situaciju u GSKG-u:

“Organi kaznenog progona rade svoj posao. Ovo je prva vijest koja čujem od vas, bio sam na sjednici Skupštine. Ukoliko postoji kriminal u Gradu Zagreba očekujemo od policije i svih da razjasne. Gradonačelnik Tomašević i ja smo bili jasni kroz kampanju, da dajemo punu potporu u raščišćavanju nezakonitosti.”