Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Upitno partnerstvo HDZ-a i Čačića? “Njegov utjecaj bitan kao i lanjski snijeg”

“Ako će Vlada RH od 1. srpnja sljedeće godine početi isplaćivati obiteljske mirovine po europskom modelu, mogu me pozvati na razgovor oko projektne suradnje”, poručio je Silvano Hrelja. I nazvali su.

Rezultat – sporazum o suradnji između zastupnika stranke umirovljenika i Andreja Plenkovića. I to nakon što je Radimir Čačić danima podršku rebalansu proračuna uvjetovao dogovorom u Varaždinskoj županiji. Čačić ne vidi nikakvu poruku u tome.Zadovoljni su u HSU-u iako je Hrelja sporazum potisao samovoljno, bez prevelikih konzultacija u stranci. Veselko Gabričević rekao je da im je vjerojatno bila potrebna većina u Saboru: “Mi smo to očekivali i sigurno nema protivljenja kod članova stranke, a ni mene osobno.”

“Hrelja prelaskom prevario birače koalicijske liste SDP-a”
A je li s Hreljom Čačić od viška? On kaže da zastupnik HSU-a ne može biti njegova zamjena jer je prelaskom Plenkoviću prevario birače koalicijske liste SDP-a s koje je izabran u Sabor.

“Mi uvijek možemo van. To je problem HDZ-a, ne naš, jer kad mi izađemo nema čistog obraza više”, rekao je Čačić.

No to premijera očito ne brine jer po osiguranju Hreljine podrške jasno podsjetio na dogovor s Čačićem – lokalna razina je druga utakmica od nacionalne.

Ohrabren porukom stranačkog šefa uoči konstituirajuće sjednice županijske skupštine 24. lipnja, župan Anđelko Stričak kaže da je projekta suradnja HDZ-a sa SDP-om, Čehokom, pa i Čačićem, dogovorena – ali…

“Politički utjecaj Čačića bitan koliko i prošlogodišnji snijeg”
“Mislim da je svima jasno da je politički utjecaj Čačića bitan koliko i prošlogodišnji snijeg. Ako nastavi s vikom, dernjavom i neprimjernim ponašanjem, naravno da dovodi u pitanje našu suradnju”, poručio je varaždinski župan.

Na pitanje koliko još strepljenja ima za Čačića, Stričak odgovara: “Malo. Jako malo.” (N1)