Aktualno OG sada Ogulin

Lipanjski prijedlog za čitanje u Ivaninoj kući bajke posvećuju zbirci narodnih bajki

Potaknuti prošlotjednim održavanjem Ogulinskog festivala bajke i sinergijom pripovjedača i prenošenja publici narodnih priča, lipanjski prijedlog za čitanje u Ivaninoj kući bajke posvećuju zbirci narodnih bajki.

Riječ je o zbirci bajki, legendi i predaja iz dubrovačkog kraja pod nazivom Zlatno libro. Unutar ove publikacije u nakladi Dubrovačkih muzeja, a uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, nalazi se 14 bajki. Autori ovog projekta, ujedno i djelatnici Dubrovačkih muzeja, su  Aleksandra Piteša i Ivica Kipre.

“U listopadu 2019. godine pokrenulo se prijateljstvo između naših ustanova koje potiču očuvanje tradicije te poticanje i razvijanje učenja o važnosti čitanja i čuvanja lokalnih priča i bajki. Tako smo imali čast ugostiti autore i glumicu Ninu Lasić na predstavljanju ove narodne zbirke. Ovu zbirku predlažemo prvenstveno zbog očuvanja tradicije i usmene književnosti, ali i ljepote bajki koju obuhvaća. Zlatno libro dostupna je i u našem Kutku za čitanje, a koje posebnosti krije možete saznati i u videozapisu koji smo pripremili”- kaže ravnateljica Ivanine kuće bajke Tihana Turković.