Aktualno Sport

Pregled teniskih događanja

PRVA HRVATSKA LIGA – Play off
Za 3.mjesto: Ogulin – Osijek 7:0 bb
Tenisači Ogulina su, nakon osvajanja 2.mjesta u grupi Punčec Prve hrvatske lige, i poraza u polufinalu Play Offa od prvaka grupe Palada, HTK Zagreb sa 7:0, stekli pravo igranja susreta za 3.mjesto u 1. Hrvatskoj ligi protiv Osijeka u Ogulinu. No, ovaj susret koji se trebao odigrati u subotu, nije odigran jer su tenisači Osijeka predali susret, te je teniski klub Ogulin osvojio pehar za 3.mjesto u 1. Hrvatskoj ligi, što je jedan od većih uspjeha u povijesti ovog kluba. Podsjetimo, Teniski klub Ogulin do sada je osvojio tri naslova viceprvaka Hrvatske.

OP Opatije do 14 godina
Na Otvorenom prvenstvu Opatije do 14 godina igrala je članica TK Ogulin Tatjana Paskaš. U svojoj grupi Tatjana je pobijedila sve tri protivnice, te se plasirala u glavni turnir. No, već u 1.kolu, u četvrtfinalu, izgubila je od Sofije Kovačić iz riječkih Pećina sa 4:0, 4:1 i ispala iz daljeg natjecanja.

OP Vrbovca do 10 godina
Mladi članovi TK Frankopan imali su više nastupa ovog vikenda na turnirima u Hrvatskoj. Najbolji od njih, Ivano Božičević, igrao je na OP Vrbovca do 10 godina: u skupini je ostvario dvije pobjede, te još dvije u Zlatnoj skupini te osvojio 1.mjesto. Matej Božičević osvojio je sedmo mjesto. Dora Žanić osvojila je treće mjesto, a Ana Salopek deseto.

HEP 3. Hrvatska seniorska liga 2021.

  1. kolo: TK Frankopan – TK Vrbovec 1/6
    Tenisači Frankopana igrali su u 4.kolu 3. Hrvatske lige u Vrbovcu protiv teniskog kluba Vrbovec II i izgubili sa 6:1. Jedinu pobjedu za Frankopan upisao je Ivan Salopek-Mirosavljević, a izgubili su u singlu Mario Belina, Luka Turković, David Stipetić, i David Kučinić, te parovi Belina-Salopek Mirosavljević i Turković-Stipetić.

Vindi kup do 12 godina, Varaždin
Sara Puškarić iz TK Frankopan igrala je u Varaždinu na Vindi Kupu do 12 godina, a nakon dva poraza u skupini, plasirala se u finale Bonus turnira ( za poredak od 17.do 32.mjesta), gdje će danas igrati protiv Magdalene Prebežić iz TK Ogulin, koja je osvojila 1.mjesto u svojoj skupini, ali je, kao i Sara, izgubila u 1.kolu glavnog turnira.

OP Josipdola do 8 i 10 godina
Teniski klub Josipdol organizirao je Otvoreno prvenstvo do 8 i 10 godina. Članice Frankopana Irina Brozović i Emma Puškarić pobjedama su izborile Zlatnu skupinu.

Prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke
Danas će juniori TK Ogulin o 18 godina igrati na teniskim terenima u Ogulinu susret 1.kola kvalifikacija za prvenstvo Hrvatske protiv TK Vrbovec. Susret je upravo u tijeku. U slučaju pobjede, juniori TK Ogulin će sutra putovati u Dubrovnik na susret 2.kola kvalifikacija. Također, i juniorke TK Ogulin igrat će na ekipnom prvenstvu Hrvatske: one sutra u Karlovcu igraju susret 1.kola, a ukoliko pobjede, u srijedu će u Ogulinu igrati protiv pobjednica u susretu Samobor-Vrbovec.
I još jedna odlična vijest iz tenisa: član TK Ogulin Anton Stipetić sutra kao član reprezentacije Hrvatske do 14 godina putuje u njemački grad Bremen, gdje će nastupiti na europskom kupu.