Aktualno Magazin Zabava

Klapa Rišpet s ponosom danas predstavila novu pjesmu ‘Cukar’

Nakon niza uspješnica koje su vodili brži ritmovi, klapa Rišpet s ponosom predstavlja novu pjesmu ‘Cukar’. Riječ je o pravoj ljubavnoj baladi tradicionalnog dalmatinskog zvuka koja će se ujedno naći i na ovogodišnjem 61. Splitskom festivalu. ”Riječ je o himničkoj ljubavnoj baladi, koja pokušava opisati onaj jedinstveni osjećaj provođenja vremena s voljenom osobom.”, kazao je Pero Kozomara.

Klapi Rišpet ovo nije prvi puta da se predstavlja na Splitskom festivalu, a iza sebe imaju brojne hitove kojima su tamo ostavili traga i za koje su osvojili nagrade. Možda je najveći trag do sada ostavila pjesma ‘Ćaća’, kojom su trijumfirali 2013. godine na spomenutom festivalu.
Prilikom snimanja video spota za istoimenu pjesmu, članovi klape Rišpet, osim što su se odlično zabavili, također su imali priliku dotaknuti dio bogate hrvatske povijesti. Tako je jedan od članova zaveslao Condurom Croaticom, replikom tradicionalne hrvatske gajete iz doba kraljeva Tomislava i Krešimira IV. Osim kadrova u Ninu, dio spota snimljen je u atriju turističke zajednice grada Zadra i sve to pod palicom Igora Goića. Glazbu za ‘Cukar’ napisao je Pero Kozomara, tekst Sanja Tafra, dok je za aranžman i produkciju, zaslužan Leo Škaro.