Aktualno Županija

Vozio sa 2,87 g/kg alkohola, sad će u zatvor 45 dana

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je sedam kaznenih djela, dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira (Karlovac, Duga Resa) i dvije prometne nesreća od kojih jedna s teško ozlijeđenom osobom i jedna sa materijalnom štetom. Od događaja izdvajamo sljedeće:

Krađa kamenih blokova u Karlovcu
Jučer je u Policijskoj postaji Karlovac zaprimljena prijava 44-godišnjaka da mu je u razdoblju od 1. svibnja do 25. lipnja nepoznati počinitelj sa zemljišta na području Karlovca gdje gradi kuću otuđio više komada kamenih blokova. Materijalna šteta je veća od 2000 kuna.

Prijevara
Jučer je u Policijskoj postaji Karlovac zaprimljena prijava 58-godišnjakinje da su je nepoznati počinitelji lažnim prikazivanjem činjenica doveli u zabludu kojom prilikom je brokerskoj kući u razdoblju od 6. siječnja do 24. lipnja uplatila iznos veći od 1000 kuna a kada je zatražila isplatu dobiti nije ju dobila.

U prometnoj nesreći teško ozlijeđena putnica
Sinoć u 22,05 sati u naselju Radonja na području Vojnića dogodila se prometna nesreća. Osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,14 g/kg upravljala je 25-godišnja vozačica koja nije brzinu kretanja vozila prilagodila osobinama ceste, uslijed čega je u blagom desnom zavoju izgubila nadzor nad uređajem za upravljanje i sletjela van kolnika, gdje je udarila u stablo nakon čega se automobil prevrnuo na krov. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 20-godišnja putnica iz istog automobila dok je vozačica lakše ozlijeđena. Zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu protiv 25-godišnje vozačice nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđena kaznena prijava.

Zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola vozaču izrečena kazna zatvora od 45 dana
Jučer u prijepodnevnim satima policijski službenici su na području Duga Rese utvrdili da osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,87 g/kg upravlja 51-godišnjak. On je uhićen i priveden na nadležni Općinski sud gdje mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 45 dana te mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom „b“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci.