Aktualno Sport

Hrvatski nogometni Ivan Perišić bio je pozitivan na redovnom testiranju na koronavirus

EVO DO KADA IVAN PERIŠIĆ NE SMIJE IGRATI NA EURU I KOJE SU ALTERNATIVE ZA ZLATKA DALIĆA

Određena mjera samoizolacije u trajanju od deset dana, tijekom kojih neće moći konkurirati za nastupe reprezentacije na Europskom prvenstvu, priopćili su u subotu kasno navečer iz Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

Svi ostali reprezentativci, članovi stožera i delegacije su negativni.

“Liječnička služba reprezentacije izolirala je Ivana od drugih članova reprezentacije te je odmah detaljno o situaciji obavijestila nadležnu epidemiološku službu, uz dokaze o poštivanju svih mjera zaštite od širenja koronavirusa”, priopćili su iz HNS-a.
Velik je to udarac za izbornika Zlatka Dalića i ‘vatrene’ uoči dvoboja osmine finala protiv Španjolaca, jer je Perišić bio jedan od najboljih igrača Hrvatske u grupnoj fazi natjecanja. Bio je strijelac izjednačujućeg pogotka u remiju (1-1) s Česima te asistent kod prvog i strijelac trećeg gola u pobjedi (3-1) nad Škotima u Glasgowu, kojom je hrvatska reprezentacija izborila nastup u osmini finala.
Uspiju li ‘vatreni’ izboriti mjesto u četvrtfinalu, Perišić neće moći konkurirati ni za tu utakmicu, koja je na rasporedu 2. srpnja, kao ni za eventualni nastup u polufinalu, 6. srpnja, što je posljednji dan Perišićeve samoizolacije.

Hrvatska će protiv Španjolske igrati u ponedjeljak, 28. lipnja, u 18 sati, na Parken stadionu u Kopenhagenu, gdje će hrvatski nogometaši otputovati u nedjelju, u 10.35 sati, letom iz Pule.

Što izostanak Perišića zapravo znači za Hrvatsku i na koju će se alternativu odličiti Dalić? Za tu poziciju na dispoziciji ima četiri igrača, Antu Rebića, Josipa Brekala, Mislava Oršića i Luku Ivanušeca te je očekivati da će izbornik birati između spomenutih igrača i nekoga gurnuti u vatru protiv ‘Furije’ od prve minute. (sportske.jutarnji.hr)