Aktualno OG sada Ogulin

Promocija knjige Kolišće – 20 brojeva godišnjaka

Sinoć je u  crkvi Sv. Jurja u Zagorju održana misa za pokojne članove Uređivačkog vijeća župnog godišnjaka Kolišće, koju je predvodio bivši župnik iz Zagorja, sada župnik u Senju,  Richard Pavlić.

Nakon mise je u domu DVD Zagorje održana promocija knjige Uveza 20 godišnjaka Kolišće. Prigodnim riječima nazočne je pozdravio Zdravko Bertović:

Nakon njega, o samoj inicijativi i svim izdanjima  govorila je Gordana Bertović, a knjigu je promovirao  vlč.Richard Pavlić, kojeg su brojni mještani, ali i ostali nazočni, toplo pozdravili, izrazivši zadovoljstvo što je ponovo među njima.
Podsjetimo, u ožujku ove godine predstavljeno je 22. izdanje godišnjaka Kolišće. Dvadeset i dvije godine koliko se izdaje ovaj župni godišnjak, uistinu je dugo razdoblje stoga treba čestitati na ustrajnosti, volji i trudu svima  koji su sudjelovali u pripremi i tiskanju ove publikacije. Do sada su izdana 22 izdanja kroz koji je prikazan život i rad u župi Sv. Jurja Zagorje,  aktivnosti mještana pripadajućih mjesnih odbora, aktivnosti i rad udruga s područja župe, školska događanja, informacije o mještanima župe koji su odselili u svijet, te o baštini ovog kraja.
Knjiga koja je predstavljena, obuhvaća prvih 20 brojeva godišnjaka, bit će uistinu vrijedna ostavština naraštajima koji dolaze koji će o svim aktivnostima župljana i za 50 pa i 100 i više godina moći čitati, te će to na taj način ostati zabilježeno za povijest.
Uz brojne suradnike i mještane Zagorja, promociji je nazočio i zamjenik gradonačelnika Ogulina Daniel Vukelja.