Aktualno OG sada Ogulin

Danas je Petrova – dođite na misu i druženje

U katoličkom kalendaru sveti Petar štuje se skupa sa svetim Pavlom, a njihov se blagdan slavi 29. lipnja. Obično ga se u kršćanskoj ikonografiji prikazuje s ključevima u rukama, budući da mu je Isus u evanđelju predao ključeve kraljevstva nebeskog. Zaštitnik je Crkve, Rima, papa, ribara, pekara, mesara, graditelja mostova, urara, postolara, gladnih, zidara, brodograditelja i mnogih mjesta širom svijeta. Uz to, 22. veljače slavi se Katedra Sv. Petra, kao znak jedinstva Crkve.
Po svetom Petru nazvano je mnogo lokaliteta i crkava u svijetu. Najveća od njih je bazilika Svetog Petra u Rimu. U Hrvatskoj, između ostalih, postoji mjesto u Istri, Sveti Petar u Šumi, gdje pavlini imaju samostan. Postoji i naselje u Ogulinu, Sveti Petar. gdje se danas također obilježava ovaj blagdan.
Mjesni odbor Sveti Petar – Puškarići, u suradnji s Udrugom žena Ogulin, organizira danas proslavu  Svetog Petra.

Sveta misa služit će se ispred crkve na mjesnom groblju Sveti Petar, s početkom u 18.00 sati. Misu će predvoditi župnik Nikola Prša, s kapelanom Brunom Lovakovićem. Nakon mise organizatori pozivaju sve građane da im se pridruže u proslavi u domu Mjesnog odbora Sveti Petar, kod nogometnog igrališta NK Dobra. Dočekat će vas lovački gulaš, koji će pripremiti predsjednik Mjesnog odbora Jurica Pribanić.

Udruga žena Ogulin također je pozvala sve svoje članice i vrijedne domaćice Svetog Petra da sudjeluju u proslavi, pripremanjem slastica kojima će počastiti građane.

A mi svima po imenu Petra i Petar, ili Pero…čestitamo imendan!