Aktualno OG sada Ogulin

Jučer svečano obilježili Vidovdan

Vijeće srpske nacionalne manjine grada Ogulina svečano je jučer obilježilo Vidovdan, krsnu slavu vijeća. Proslava je započela u jutarnjim satima u kapelici Svetog Save u Jasenku svečanom liturgijom koju su predvodili protojerej ogulinski Milan Simić i drežnički protojerej u mirovini Miloš Orelj.

U večernjim satima održana je svečana sjednica Vijeća srpske nacionalne manjine grada Ogulina. Predsjednik vijeća pozdravio je sve prisutne nakon čega su se prisutnima obratili gosti. Uz vijećnike, sjednici su prisustvovali gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović i njegov zamjenik Daniel Vukelja, zamjenik župana Karlovačke županije Dejan Mihajlović, konzul Republike Srbije u Rijeci Vladimir Marjanović, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Karlovačke županije Ilija Matijević, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine grada Vrbovskog i načelnik Sektora za obrazovanje na jeziku i pismu nacionalnih manjina u Ministarstvu obrazovanja Milan Vukelić. Koljivo je posvetio protojerej u mirovini Miloš Orelj u odsutstvu ogulinskog protojereja Milana Simića. Po završetku svečane sjednice organizirana je svečana večera.

Već drugu godinu za redom zbog epidemioloških mjera izostala je tradicionalna Vidovdanska proslava u Jasenku. Organizatori iz MO Jasenak i VSNM grada Ogulina se nadaju da će konačno slijedeće godine  biti održana kao nekada prije, na radost svih.