Aktualno Županija

Na rođendanski bal na Starom placu samo s covid potvrdom: Ostali ga neće moći ni gledati


Nema više ni u Šanac slobodno, samo 330 osoba – piše Radio Mrežnica.

Više nema vraćanja na staro, poručio je danas gradonačelnik Karlovca Damir Mandić na pressici s koje je najavljen program Dnevnog boravka na Trgu bana Josipa Jelačića. Sva događanja u sklopu proslave Dana grada se nastavljaju, ali posjetit će ih moći samo oni koji imaju potvrdu da nisu pozitivni na COVID.

-Mi ćemo se držati preporuka nacionalnog stožera gdje ćemo za određena događanja primjeniti model cijepljenja odnosno COVID putovnica. Jednako tako i brzihi antigenskih testova gdje ako se ispune ti uvjeti onda nije ograničen broj sudionika na tim događanjima. Ondje gdje to neće biti moguće primjenit ćemo model sa sjedećim mjestima odnosno s kontrolom ulaznica i razmaka među gledateljima, kaže Mandić.

Na predstave u Šancu samo 330 ljudi
To pravilo već danas stupa na snagu pa će tako i na košarkaškom igralištu broj posjetitelja biti ograničen na 330.

Najviše posjetitelja očekuje se na sam rođendan Karlovca 13. srpnja. Grad je Stari plac proglasio COVID free zonom u kojoj se neće ograničavati broj ljudi. No, u prostor trga neće moći oni koji nemaju potvrdu da su negativni.

-A to onda znači da će nam tom prostoru Trga bana Jelačića morati biti osobe koje ispunjavaju uvjete za jedno takvo događanje. Znači, moraju biti ili cijepljenji ili moraju imati PCR ili antigenski test. To su informacije koje moraju imati svi koji planiraju doći taj dan na bal, pojašnjava Mandić i najavljuje da provjere neće biti pro forme. Više na Radio Mrežnica.