Aktualno Županija

Tijekom vikenda utvrđen je 331 prekršaj

Tijekom proteklog vikenda od 2. do 4. srpnja na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.

Tom prilikom utvrđen je 331 prekršaj, a od toga se 13 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 152 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 44 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 18 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 40-godišnjeg vozača osobnog automobila u Karlovcu, a iznosila je 1,86 promila. Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 121 km/h na državnoj cesti DC 6, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 60 km/h, a osobnim automobilom upravljao je 20-godišnji državljanin Austrije.

Policijski službenici su danas u jutarnjim satima u naselju Jaškovo u Ozlju, utvrdili da osobnim automobilom karlovačkih registarskih pod utjecajem alkohola od 1,96 promila upravlja 49-godišnjak. S obzirom da je vozač višestruki počinitelj prekršaja tzv. recidivist, danas je doveden na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 18.000 kuna i pet mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom.