Aktualno PROMO 2

LAG AKADEMIJA u Ogulinu 7.-10.7.2021. godine

LAG Frankopan je od 7.-10. srpnja 2021. godine domaćin radionici koja se održava u sklopu provedbe projekta suradnje „LAG Akademija“. Ovaj projekt suradnje održava se u okviru provedbe podmjere 19.3.2 Programa ruralnog razvoja RH.

LAG AKADEMIJA je projekt koji je namijenjen članovima LAG-a, svim njihovim dionicima s ruralnih područja, ali i općoj ruralnoj populaciji u RH. Osnovni cilj projekta je stručno usavršavanje i interni transfera znanja, unapređenja razine poslovnog znanja, usvajanja novih vještina i kompetencija, te razvijanja komunikacije i međuljudskih odnosa. LAG Akademija prepoznaje potrebu edukacije dionika s ruralnih područja o partnerskom radu, o njihovom umrežavanju i važnosti osnovnih znanja i vještina o razvoju poduzetničkih aktivnosti s ciljem stvaranja novih mogućnosti održive zarade.

U projektu sudjeluje osam hrvatskih LAG-ova i to: LAG Terra Liburna (Opatija) kao glavni partner, LAG Mareta (Zadar), LAG Zagora (Dugopolje), LAG Podravina (Đurđevac), LAG Marinianis (Slatina), LAG Slavonska ravnica (Vrpolje), LAG Šumanovci (Drenovci) i LAG Frankopan.

Radionica u Ogulinu je ujedno i završna radionica ovog projekta, a održava se pod nazivom „Razvoj mreža dionika i animacija“.

Na radionici ćemo predstaviti ambasadore LEADER pristupa koji su u skladu s fokus područjem projekta dokazali da tradicija i kulturna baština mogu biti inspiracijom i okosnicom uspješnog poslovanja mladim poduzetnicima, ali i etabliranim tvrtkama na području LAG Frankopan koje vrijedi promicati i čiji pozitivni primjeri mogu poslužiti kao putokaz ostalima.

U sklopu radionice, a u suradnji sa Petvet , održati će se i Izložba pasa sa humanitarnim karakterom, tako da ovim putem pozivamo sve zainteresirane vlasnike da nam se pridruže u Frankopanskoj kuli u petak 9.7. u 17:30.