Aktualno Županija

Krađa, prijevara i nedozvoljena uporaba osobnih podataka

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je 10 kaznenih djela, jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira (Karlovac) i dvije prometne nesreće s lako ozlijeđenom osobom.

Krađe na kupalištu
Jučer su u Policijskoj postaji Karlovac zaprimljene prijave 46-godišnjaka i 36- godišnjakinje da je nepoznati počinitelj jučer na gradskom kupalištu u Karlovcu otuđio mobitel i torbu s mobitelom i stvarima. Ukupna materijalna šteta je veća od 3000 kuna.

Prijevara
Jučer je u Policijskoj postaji Karlovac zaprimljena prijava 59-godišnjaka da je u lipnju 2019. godine, njemu poznatoj osobi, prodao svoj osobni automobil za novčani iznos koji mu je trebao biti isplaćen do prosinca 2020. godine. S obzirom da do današnjeg dana nije primio cijeli ugovoreni iznos, smatra se prevarenim za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Nedozvoljena uporaba osobnih podataka
Jučer je u Policijskoj postaji Karlovac zaprimljena prijava 25-godišnjakinje da je nepoznati počinitelj prošle godine preko WEB portala jednog teleoperatera na njeno ime sklopio pretplatnički ugovor i kupnju mobitela te ju oštetio za više tisuća kuna.