Aktualno Kolumne Krule Kruloteka

Krule – “…jedan je život i valja ga kvalitetno strajbat”

2 godine nisam bio u Dalmaciji… korona… pičke materine… i prolazim sad kroz Starigrad, čovjek se iz restorana dere “Koči krutejebo!”… zakočim… reko “Imaš li pive?”… i maznem 2 pive (hvala Marko!)… produžim dalje… 32 stupnja… u opelijanderu krepala klima… mokar do gaća… stanem na benzinskoj… uzmem još 2 pive… parking do nje stanem. .. otvorim pivu… reko sać malo odmorit… i gledam turiste… ovaj jedan nateže luft madrac što je ok, al eto novotarije… nije više ni flamenko na napuhavanje… nit komad pizze… neg jebeni tukan. Tukan da, tako se zove ta tica.
Sjedim mokar u avtu… gledam ženu gdje na tukanu se pokušava oduprijeti vjetru koji ju nosi… i razmišljam… u kom trenutku novije povijesti je ovo čovječanstvo otišlo u kurac, da ti jebo tukan na napuhavanje mater i oca… pa što nemoš uživat na moru normalno, speklo te u zapršci dabogda! Ja bi to na granici zaustavljao i vraćao kući… “Nemeš uć s tukanom u Rvacku pičkat materna dat pička materna tebi i tukanu!”
I da se vratim nazad… 2 godine nevidje Dalmacije… vele, na jesen će nas opet zaključat… ključalo vas u loncu… mene što ste ključali, ključali ste… jedan je život i valja ga kvalitetno strajbat