Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

HAK: Promet pojačan u smjeru mora, čekanja na pojedinim graničnim prijelazima

Promet je jutros pojačan na gradskim prometnicama i obilaznicama, autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između naplate Lučko i čvora Gornja Ploča u smjeru Dubrovnika, autocestama A2 Zagreb-Macelj, A6 Rijeka-Zagreb i A7 Rupa-Rijeka, duž Jadranske magistrale te na graničnim prijelazima.

Čekanja su na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH, Mađarskom i Srbijom, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK) u 7 sati. Najviše – tri sata čeka se na ulazak u Hrvatsku na prijelazima Goričani I i II te na Macelju.

Zbog prevrtanja teretnog vozila otežano se vozi na državnoj cesti DC1 kod mjesta Ličko Petrovo Selo. Opasnost je od naleta na životinju, uočena je srna, na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče na 54. km između čvorova Bosiljevo i Novigrad.

U vrijeme pojačanog prometa mogući su vožnja u kolonama i povremeni zastoji na pojedinim dionicama državnih cesta i na autocestama, u blizini odmorišta, kod ulaza ili izlaza s autocesta te na dionicama cesta gdje traju radovi.

Zbog vjetra na lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica te Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Jak vjetar puše na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između tunela Bristovac i vijadukta Baričević i autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunel Tuhobić.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju danas je do 14 sati te u nedjelju od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i na državnoj cesti DC1.

U pomorskom prometu nema poteškoća. Danas će katamaran Bišovo isploviti iz Pule u 10 sati, umjesto u 7 sati. Povratak iz Zadra je u 16 prema plovidbenom redu.(N1)