Aktualno OG sada Ogulin

Od jeseni 2022. godine Gimnazija i strukovna škola B. Frankopana mogla bi upisivati program medicinskih tehničara

U novom sazivu Županijske skupštine grad Ogulin ima 5 vijećnika: Tomislav Lipošćak i Vjekoslav Bitunjac (HDZ),  Ivana Salopek Šumonja i Ivan Vuković (SDP) i Antonija Perković Blašković (DP).

Na drugoj sjednici na Aktualcu su bili aktivni vijećnici SDP-a. Ivana Salopek Šumonja postavila je dva pitanja, oba vezana uz školstvo. Jedno se odnosilo na dogradnju Prve osnovne škole, a drugo na mogućnost da se u Ogulinu omogući srednjoškolsko medicinsko obrazovanje. Snimku pogledajte u nastavku:

 

-U ovom trenutku se analiziraju kadrovski i prostorni uvjeti. Ravnatelj ima rok do prosinca sve uvjete istražiti, pripremiti i ugovoriti naravno u suradnji s ogulinskom bolnicom. Nakon toga, prijavljuje zahtjev Ministarstvu znanosti i obrazovanja, a povjerenstvo za utvrđivanje minimalnih tehničkih uvjeta izlazi na teren i nadamo se da će biti svi uvjeti zadovoljeni, odgovorila je zamjenica županice Vesna  Hajsan Dolinar.

Tako bi iduće godine u Ogulinu trebala  biti upisana prva generacija medicinara i to ne samo za učenike iz Karlovačke, već i iz Primorsko -goranske i Ličko senjske županije.

U jesen 2022. ukoliko sve  bude odrađeno,  trebali bismo upisati prvi razred medicinskog tehničara, dodala je Hajsan Dolinar.