Aktualno OG sada Ogulin

U Ivaninoj kući bajke otvorena izložba radova ilustratorice Ane Salopek

Kreativna soba Ivanine kuće bajke od danas je dom jedne nove, čarobne izložbe!
Od 13. srpnja do 15. kolovoza ondje vas u svijet čarolije, mašte i kreativnosti vode radovi mlade ogulinske ilustratorice Ane Salopek, poznate i pod imenom Gospođica Ura. Radovi okupljeni pod nazivom “Šum vjetra sam. U krošnji. Učim plesati” pozivaju na ljubav prema prirodi i istraživanje svih njezinih čarolija. Izložba je premijerno predstavljena 12. lipnja na otvorenom, uz Šmitovo jezero u sklopu lipanjskog izdanja 16. Ogulinskog festivala bajke.

O ovoj izložbi Tihana Karlović kaže: „U njenim ilustracijama „Majka zemlja“ prethistorijskih kultura postaje dijete koje čovjek treba milovati, ili starica koju treba podiči na noge kako bi ponovno prodisala, poletjela. Ova obrnuta uloga naglašena je kroz prikaze grljenja i zalijevanja ali i kroz snažan element glazbe koju gotovo da čujemo iz slike. Ona poziva na ples u pokretu Matissovih plesačica, u baletnim papučicama ili rockerskim cipelama. Svatko od nas pleše drugačije, no samo međusobnom suradnjom činimo svijet sretnijim i boljim mjestom za danas i za sutra. U Aninim ilustracijama simbolika crvene boje pretače se u zelenu, od one žuto zeleno do tirkizno zelene aludirajući na bogatstvo koje se krije iza pogleda na krošnju stabla ili livadu. Ti si samo pozvan disati.”

“Zakoračite u naš magični svijet bajki, razgledajte izložbu i prepustite se čarobnoj moći umjetnosti i prirode!” – poručuju iz Ivanine kuće bajke. (Info: Facebook – Ivanina kuća bajke)