Aktualno Županija

Zbog dvije rode kasnit će radovi na nogostupu u Belavićima: Moramo čekati da rode odlete


Pretpostavlja se da će rode odletjeti 20. rujna – piše Radio Mrežnica.

Sad kad konačno imaju novca, sve dozvole i radove, projekt izgradnje nogostupa u Belavićima zakočit će par bijelih roda.

Ove zaštićene ptice smjestile su se u gnijezdu na stupu na skretanju prema Otoku ljubavi, kojeg treba izmjestiti. Dok god su rode u gnijezdu stup se ne smije micati pa će završetak radova biti produžen.
-Dakle, moramo čekati da rode odlete. Onda će HEP u nekom razumnom roku izmjestiti stup metar, dva i onda možemo dovršiti radove. Većina radova će do tada biti gotova, ali formalno u smislu uporabne dozvole bit će na jesen, pojasnio je gradski pročelnik Mladen Rakočević.

Podsjetio je nove vijećnike koliko je dugotrajalo dok se uopće došlo do faze da se nogostup započne graditi. U proračunu je bilo osigurano 2,5 milijuna kuna koje nisu uspjeli iskoristiti dok nisu razriješili imovinsko – pravne odnose.

-Ljudi su se svi složili, ali bilo je problema da bi čovjek potpisao, ali kuća glasi na tatu, a tata je umro pa nema tko. Pa smo mijenjali projekt, uglavnom jedva smo došli do dozvole i sad je to krenulo. (Opširnije na Radio Mrežnica)