Aktualno Sport

Novi predsjednik Športske zajednice Grada Ogulina je Miljan Vorkapić

U petak navečer u sportskoj dvorani održana je napokon Izborna skupština Športske zajednice Grada Ogulina. Skupština se trebala održati još u jesen prošle godine, no zbog pandemije korone je odgađana do danas, jer skupština u punom sastavu broji preko 60 predstavnika sportskih udruga našeg grada. Ovoj skupštini odazvalo se čak 48 članova skupštine, koju je na početku otvorio dosadašnji predsjednik Željko Tonković i pozdravio sve nazočne i goste, gradonačelnika Dalibora Domitrovića i predsjednika Gradskog vijeća Marinka Hermana.

Nakon usvajanja dnevnog reda, najprije su održane čak dvije izvještajne skupštine Zajednice za 2019. i 2020.godinu, a svoja izvješća podnesli su predsjednik Željko Tonković o radu Zajednice, te financijsko izvješće tajnik Mario Pavić. Nakon jednoglasnog usvajanja svih podnesenih izvješća, krenulo se u izbor novog vodstva Sportske zajednice za mandatno razdoblje 2020. – 2024.godine.

Za novog predsjednika Zajednice bio je samo jedan prijavljeni kandidat, košarkaški djelatnik i trener Miljan Vorkapić, te je i on jednoglasno izabran. Potom se prešlo na izbor članova Izvršnog odbora, a u njega se biraju predstavnika prioritetnih sportova (nogomet, rukomet, tenis i kuglanje), te dva predstavnika iz ostalih sportova i jedan predstavnik Grada Ogulina.

Jedino se za tenis moralo tajno glasovati između dva kandidata, u tom glasovanju izabran je Hrvoje Jerak iz TK Ogulina spred Marijana Tonkovića iz TK Frankopan (32:16 u glasovanju). Jednoglasno su izabrani u Izvršni odbor Dragan Furić iz nogometnog kluba Ogulin, Dubravko Dragičević iz Rukometnog kluba Ogulin, Darko Pribanić iz Ženskog kuglačkog kluba Ogulin i Dario Marković iz rekreacije te Bojan Prebežić kao predstavnik Grada Ogulina. Za dopredsjednike Sportske zajednice Vorkapić je predložio Darka Pribanića i Dubravka Dragičevića, što je također jednoglasno prihvaćeno. U Nadzorni odbor jednoglasno su izabrani Boris Grgurić, Željko Tonković i Denis Salopek, a za likvidatora Miljan Vorkapić.

Na kraju ove skupštine novoizabrani predsjednik Sportske zajednice Grada Ogulina Miljan Vorkapić poručio je da će mu prioritet biti okupiti što više mladih u sportu, a gradonačelnik Dalibor Domitrović je nakon obrazloženja financiranja sporta iz Gradskog proračuna čestitao novoizabranom vodstvu Zajednice i poželio im uspješan rad.