Aktualno OG sada Ogulin

“Kad cure dođu tri mi sunca sjaju”

Grad Ogulin provodi projekt „Zaželi II – Grad Ogulin”, koji se  100 %   financira iz Europskog socijalnog fonda. Tako 25 zaposlenih žena skrbi i brine o 180 kućanstava, te potrebitima  pružaju pomoć i podršku.
S nekima od njih posjetili smo Donje Dubrave, u pratnji voditeljice projekta  Nataše Zatezalo. Dočekali su nas korisnici Nada Zatezalo i Mile Zatezalo, o kojima skrbe Vesna Jančić i Nikolina Mihalić.
Zadovoljstvo nisu krili ni jedni, ni drugi.
“Osjećam se ispunjenije, jer mogu nekome pomoći” – kaže Vesna Jančić, koja, kao i njene kolegice, vrijedno obavlja poslove pomoći u održavanju čistoće unutrašnjosti stambenih prostora i okućnice, dostavi namirnica i lijekova, plaćanju računa… Nekima je potrebna pomoći pri kretanju, oblačenju i održavanju osobne higijene, te pomoć pri odlasku liječniku.
Zaposlenice također krajnjim korisnicima pružaju podršku kroz razgovore i druženje.

Nikolina Mihalić kaže da su iskustva samo dobra. Nije joj naporno ni teško, a korisnicima želi pomoći kao da su dio njene obitelji.

“Ovo je odličan projekt i hvala svima koji su ga podržali”-kaže Nada Zatezalo, koja se nada da će se provedba nastaviti i u buduće. Isto misli i Mile Zatezalo, koji živi sam.
“Kad cure dođu tri mi sunca sjaju”- kaže on.