Aktualno Županija

Isključeni iz prometa zbog upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola

Policijski službenici su jučer 20. srpnja na području općina Draganić i Kamanje utvrdili da osobnim automobilima pod utjecajem alkohola upravljaju muškarci stari 54 i 42 godine.

Naime, 54-godišnjak je u naselju Budrovci upravljao automobilom zagrebačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,48 g/kg, a 42-godišnjak u naselju Brihovo pod utjecajem alkohola od 1,96 g/kg automobilom karlovačkih registarskih oznaka. Vozači su isključeni iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješteni u posebne prostorije policije te će protiv njih nadležnom sudu biti podneseni optužni prijedlozi.
Policijski službenici Policijske postaje Slunj postupali su jučer 20. srpnja, temeljem dojave o provali u vikend kuću 49-godišnjaka na području Slunja te su dolaskom na mjesto događaja zatekli mušku osobu bez dokumenata. Daljnjim postupanjem i provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se radi o 63-godišnjaku kojeg se sumnjiči da je provalio u vikend kuću i pokušao otuđiti razni alat u čemu su ga spriječili policijski službenici. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe u pokušaju protiv muškarca će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava, a zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (prekršaj odavanja skitnji) muškarac je uz optužni prijedlog doveden u nadležni Općinski sud.