Aktualno OG sada Ogulin

Novi vrtić na Sv. Petru pohađat će 8 odgojnih skupina

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća dvije točke dnevnog reda odnosile su se na rad ogulinskog Dječjeg vrtića Bistrac. Tako su gradski vijećnici bez rasprave i jednoglasno podržali prijedlog da se korisniku koji koristi pravo na zajamčenu minimalnu naknadu, a uz dokaz potvrde Centra za socijalnu skrb, cijena usluge vrtića umanjuje za 70%. Isto tako, plaćanja usluga u potpunosti se oslobađaju udomitelji koji skrbe o mališanima koji pohađaju ogulinski vrtić Bistrac.

Vijećnici su jednoglasno podržali i usvajanje Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Dječjeg vrtića „Bistrac“ Ogulin. Usvojene izmjene tiču se priprema za početak rada novog dječjeg vrtića na Svetom Petru. Pedagoška godina počinje 1. rujna, a, prema riječima ravnateljice Anite Domitrović, nužno je bilo osigurati preduvjete za raspisivanje natječaja za zapošljavanje kadrova neophodnih za rad.

U novom dječjem vrtiću na Svetom Petru bit će smješteno 8 odgojnih skupina, i to 4 jasličke i 4 vrtićke. Usvajanjem spomenutih izmjena u Pravilniku stečeni su preduvjeti za raspisivanje natječaja za zapošljavanje još 16 novih odgojitelja koji će raditi u novom dječjem vrtiću. Zbog povećanja kapaciteta vrtića, nužno je osnažiti stručni radni tim i pojačati ga zapošljavanjem, na puno radno vrijeme, zdravstvenog voditelja, pedagoga te psihologa ili defektologa. Planira se zaposliti i administrativno – računovodstvenog djelatnika. Za potrebe rada novog dječjeg vrtića trebat će, između ostalog, zaposliti još kuhara, ložača-domara, te spremačice.

Usvojenim izmjenama stečeni su preduvjeti za raspisivanje natječaja za zapošljavanje, a natječaji su objavljeni na web stranici Dječjeg vrtića “Bistrac”.
Inače, ogulinski vrtić Bistrac od jeseni će pohađati ukupno 320-ero djece.