Aktualno Županija

Osumnjičen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je pet kaznenih djela, tri prekršaja narušavanja javnog reda i mira (Slunj) i dvije prometne nesreće od kojih jedna s lako ozlijeđenim osobama i jedna s materijalnom štetom.

Operativnim radom policije došlo se do sumnje u počinjenje kaznenog djela iz domene zlouporabe droga te su policijski službenici Policijske postaje Duga Resa proveli kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom. Muškarca se sumnjiči da je pored vikendice na području općine Netretić neovlašteno uzgajao stabljike nalik na stabljike konoplje tipa droga, a jučer 20. srpnja prilikom obilaska i zalijevanja spomenutih stabljika zatekli su ga policijski službenici. Na mjestu događaja proveden je očevid kojim je utvrđeno da je osumnjičeni neovlašteno u teglama uzgajao 12 stabljika nalik na stabljike konoplje tipa droga, a tijekom kriminalističkog istraživanja od osumnjičenog je oduzeto i 12 grama suhe biljne tvari nalik na drogu cannabis marihuanu.
Zbog sumnje da je 34-godišnjak počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava.