Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Kaos u prometu: Povremeno se zatvara Sveti Rok, na riječkoj obilaznici vozio u kontra smjeru, rampa pala na aute na Lučkom

Zbog gužvi na autocesti A1 povremeno se zatvara tunel Sveti Rok u smjeru juga, a kolona vozila duga je oko pet kilometara, upozoravaju u subotu iz Hrvatskog autokluba napominjući kako je pojačan promet na svim važnijim cestovnim pravcima.Uz povremene zastoje i vožnju u koloni tako se vozi u smjeru mora na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, zagrebačkoj i riječkoj obilaznici, kod čvora Matulji, na Krčkom mostu, Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija i kod tunela Učka, Jadranskoj magistrali na prilazima turističkim središtima te u trajektnim lukama i pristaništima.

Kolona na Krčkom mostu u oba smjera
Kolona vozila na autocesti A1 na naplati Lučko u smjeru Zagreba duga je oko 3 kilometra, a na naplati Demerje oko kilometar. Na autocesti A2 Zagreb-Macelj vozi se u koloni prema naplati Trakošćan u smjeru Slovenije i povremeno se zatvara tunel Frukov Krč. Kolona teretnih i osobnih vozila na autocesti A3 Bregana-Lipovac prema graničnom prijelazu Bajakovo u smjeru istoka duga je oko pet kilometara.

Kolona je vozila na Krčkom mostu u oba smjera, a osobito u smjeru kopna gdje je duga oko devet kilometara. Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona se dijelom proteže i na Istarski ipsilon. Kolone su i na čvoru Matulji u smjeru Rijeke te na naplatnoj postaji Rupa u smjeru Slovenije i Krčkog mosta. Na Jadranskoj magistrali (DC8) kod Šibenika zbog prometne nesreće vozi se otežano, jednim prometnim trakom uz regulaciju prometne policije.

Na riječkoj obilaznici vozi u kontra smjeru, rampa pala na automobile na Lučkom
HAK je nešto prije podneva javio da vozač na riječkoj obilaznici između čvorova Draga i Šmrika u smjeru GP-a Rupa vozi u suprotnom smjeru.“Upozoravamo vozače da smanje brzinu na 40 km/h, izuzetno oprezno voze po desnom voznom traku autoceste bez pretjecanja i uključe sva četiri pokazivača smjera!” poručili su iz HAK-a.

U deset minuta na Lučkom su se dogodile dvije situacije da su automobili stranih registracijskih oznaka – austrijskih i mađarskih – prebrzo prošli kod naplate ENC-a te im je rampa pala na automobile, javlja HRT. Vozač automobila mađarskih registarskih tablica u trenutku javljanja još uvijek je bio na mjestu događaja s uništenim vjetrobranom./telegram.hr/