Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Promet na Lučkom neometano teče, gotovo da nema zaustavljanja

Tijekom turističke sezone promet je pojačan na svim prometnicama, a tako je i danas, posljednje srpanjske nedjelje. Osobito je gust promet na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče u smjeru mora.
Kako je s ulaza na autocestu u Lučkom u HTV-ovom podnevnom Dnevniku javila Jelena Bokun, promet neometano teče, gotovo da nema zaustavljanja, a da je gužva zaista manja u odnosu na jučerašnji dan potvrđuju i brojke – od ponoći do 11 sati onuda je u smjeru mora prošlo 20.600 vozila, dok je jučer za isto razdoblje ta brojka bila nešto više od 23.000 vozila.

Na Lučkom je danas i više domaćih registarskih oznaka nego jučer.

Danas je bilo nekoliko prometnih nesreća na hrvatskim prometnicama, što svakako usporava promet. Tragična nesreća dogodila se blizu naplatnih kućica na autocesti A3 kod Slavonskog Broda. Na autocesti A3 Bregana-Lipovac nekoliko je sati bio prekinut promet, on je sada između čvorova Slavonski Brod istok i zapad ponovno pokrenut, ali vozi se u jednom traku i uz ograničenje brzine od 40 km/h. Dvije prometne nesreće dogodile su se na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče. (hrt.hr)