Aktualno Županija

Vozio pijan i vrijeđao policijske službenike

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je šest kaznenih djela, jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira (Duga Resa) i četiri prometne nesreće od kojih je jedna s teško ozlijeđenom osobom i tri s materijalnom štetom.

Krađa drva iz šume na području Slunja
Jučer je u Policijskoj postaji Slunj zaprimljena prijava 79-godišnjaka da mu je nepoznati počinitelj u razdoblju od rujna 2020. godine do 27. srpnja 2021. godine posjekao je i otuđio više stabala hrasta na području Slunja. Materijalna šteta je veća od 35 000 kuna.

U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 41-godišnji vozač
Jučer oko 17.15 sati u naselju Brezova Glava u Karlovcu dogodila se prometna nesreća. Osobnim automobilom švicarskih registarskih oznaka upravljao je 55-godišnji hrvatski državljanin i kretao se državnom cestom DC 6 u smjeru raskrižja državne ceste DC 1. Dolaskom na raskrižje nije propustio vozila s prednošću prolaska kojom prilikom je oduzeo prednost prolaska osobnom automobilu bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 41-godišnjak uslijed čega je došlo do sudara. U prometnoj nesreći 41-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine teško je ozlijeđen dok će protiv 55-godišnjeg vozača nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava.

Upravljao automobilom pod utjecajem alkohola i vrijeđao policijske službenike
Policijski službenici su jučer navečer u Dugoj Resi utvrdili da osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,75 g/kg upravlja 40-godišnjak, a koji je tijekom policijskog postupanja vrijeđao policijske službenike. Vozač je isključen iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten u posebne prostorije policije te će protiv njega nadležnom sudu biti podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.