Aktualno Županija

Užas! U po bijela dana s Lešća nenajavljeno pušten vodni val, dignuo Dobru za metar, brojni kupači u opasnosti

Danas, u po bijela dana, s Hidroelektrane Lešće pušten je vodni val koji je razinu rijeke Dobre dignuo za barem jedan metar, a u opasnost doveo brojne kupače, piše radio-mreznica.

Nevjerojatan potez nadležnih ostavio je u šoku kupače i izletnike uz rijeku jer se razina vode dizala iznenada. Kako javljaju građani, nizvodno od Lešća na brojnim kupalištima mnogi su bježali iz vode, što zbog vala koji je jako brzo dizao razinu vode, što zbog temperature vode.

Jako puno djece bilo je danas na kupalištima pa su ovime i njihovi životi dovedeni u opasnost, navodi radio-mreznica.

Nije prvi puta da se s HE Lešće puštaju ovakvi vodni valovi u ljetnoj sezoni i uništava kupanje, a još bitnije, dovode u opasnost ljudski životi, kao što niti ovo nije zajedljiv tekst već još jedan u nizu onih kojima upozoravamo na posljedice ovog, za ovaj narod i prirodu, pogubnog HDZ-ovog projekta koji je donio uništen kanjon, prirodu, desetkovao riblji i životinjski svijet, ruinirao obalu.

Tu i tamo se neki političarčić ili “wannabe” političarčić sjeti spomenuti HE Lešće, neki se toga nisu sjetili ni u kampanji za lokalne izbore već su pričali kako ovim krajevima trebaju poslovne zone (?), a priroda i društvo nizvodno od Lešća već 11 godina nemaju ništa od ovog grandioznog projekta./radio-mreznica/