Aktualno Sport

Važna, supervažna pobjeda Barakuda u vodenom El Clasicu i osigurano četvrtfinale Olimpijskih igara.

SJAJNA PREDSTAVA BARAKUDA: HRVATSKA SRUŠILA SRBIJU U EPSKOJ UTAKMICI I IZBORILA ČETVRTFINALE!

Hrvatski vaterpolisti pobijedili su Srbiju sa 14-12 (5-3, 1-1, 4-4, 4-4) u utakmici 4. kola u skupini B te osigurali plasman u četvrtrfinale olimpijskog turnira u Tokiju, a u ponedjeljak će protiv Španjolske igrati za utakmicu prvo mjesto u grupi.

Po četiri pogotka za Hrvatsku postigli su Maro Joković i Paulo Obradović, a tri gola zabio je Luka Bukić. Briljantan je bio vratar Marko Bijač s 15 obrana. Kod Srbije je najbolji bio Nikola Jakšić s tri pogotka.
Hrvatska je s 14-12 osigurala drugo mjesto u skupini B, a u ponedjeljak će protiv Španjolske igrati za prvo mjesto.

U preostalim utakmicama u skupini B Španjolska je sa 16-5 nadigrala Australiju, a Crna Gora s 19-12 bila bolja od Kazahstana.

Španjolska je s maksimalnih osam bodova na vrhu ljestvice skupine B. Hrvatska je druga sa šest bodova, a po četiri boda imaju Srbija i Crna Gora. Peta je Australija s dva, a zadnji Kazahstan bez bodova.

U posljednjem kolu Hrvatska će u ponedjeljak (8.30 sati po srednjoeuropskom vremenu) igrati protiv Španjolske, a preostali parovi u skupini B su: Srbija – Crna Gora i Australija – Kazahstan. (sportske.jutarnji.hr)(foto:arhiva)