Aktualno Županija

Čak deset prometnih nesreća – tri s teško ozlijeđenim osobama

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je tri kaznena djela i deset prometnih nesreća od kojih je tri s teško ozlijeđenom osobama, tri s lako ozlijeđenim osobama i četiri s materijalnom štetom.

U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 37-godišnji vozač
Jučer oko 17.15 sati u mjestu Oštarski Stanovi, općina Rakovica dogodila se prometna nesreća. Osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka upravljala je 23-godišnja hrvatska državljanka i kretala se državnom cestom DC 1 iz Rakovice u smjeru Slunja. Dolaskom na raskrižje nije propustila vozila s prednošću prolaska kojom prilikom je oduzela prednost prolaska motociklu austrijskih registarskih oznaka kojim je upravljao 37-godišnji državljanin Austrije uslijed čega je došlo do sudara. U prometnoj nesreći 37-godišnjak teško je ozlijeđen dok će protiv 23-godišnje vozačice nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava.

U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 86-godišnji putnik
Jučer oko 11.30 sati u mjestu Netretić dogodila se prometna nesreća. Osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka upravljao je 61-godišnji hrvatski državljanin i kretao se autocestom A1 u smjeru Zagreba. Dolaskom do 51. km nije prilagodio brzinu kretanja gustoći prometa uslijed čega je udario u dva vozila (požeških i njemačkih registarskih oznaka) ispred sebe. U prometnoj nesreći 86-godišnji državljanin hrvatske koji je bio putnik u vozilu zagrebačkih registarskih oznaka teško je ozlijeđen dok će protiv 61-godišnjeg vozača nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava.