Aktualno Županija

Ogulincima je grad prelijep, mladima je tuđa trava zelenija, a oni koji rade u Njemačkoj kažu da ovdje sve ima “miris” i nije anemično kao “gore”

Što i kako razmišljaju mladi Ogulinci, na terenu je istražila ekipa Radio Mrežnice. Evo što su saznali.

Otkrili su nam da Ogulin ima mirise, dušu, da je lijep gradić ( što smo znali i prije), dio mladih je standardno nezadovoljan i vide se negdje drugdje, no oni koji su probali “anemičnu” Njemačku, ovdje su našli sve.

Iva i Darija misle da su najveće prednosti Ogulina to što je manji grad, ali ima sve što čovjeku treba za život, baš je grad po mjeri čovjeka. Kažu da je lijep, čist, ima dobru ponudu i svakoga bi pozvale da dođe, bar na izlet. Ne znaju baš je li grad za mlade, ali nadaju se da će se stvari promijeniti. – Dosta mladih odlazi, moglo bi se pričati o razlozima, ne možemo baš reći da je Ogulin grad u kojeg mladi hrle.

Da je to tako svjedoče jer jedna od njih je stalno na ugovoru na određeno vrijeme, ostala je bez posla u Karlovcu i teško joj je sad u Ogulinu naći posao. Ako ne nađe posao, misli da će dalje. Druga se pak doselila u Ogulin prije 8 godina iz Gorskog kotara zbog posla i dobro joj je. -Apsolutno sam zadovoljna, nikad mi prioritet nije bio veliki grad, ne hrlim tamo. Cijelu priču pročitajte na Radio Mrežnici. (foro:RM)